2021. április 11., vasárnapMa Leó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.11. Leó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Ezek a nyilvános vécézés dilemmái

Hirdetés

Ezek a nyilvános vécézés dilemmái

Bizonyára a legtöbb ember járt már nyilvános mosdóhelyiségben, ahol kézszárítóhoz és/vagy papírtörlőkhöz lehet – jobb esetben – nyúlni kézmosás után. De vajon melyiket biztonságosabb használni, és melyik a környezetbarátabb lehetőség? Milyen szempontokat érdemes figyelembe vennie az üzemeltetőknek? Kérdések, amelyek a járványhelyzetben csak még aktuálisabbá váltak.

Koronavírus idején az emberek kéztörlőcsomagot visznek Berlinben 2020. március 18-án

Koronavírus idején az emberek kéztörlőcsomagot visznek Berlinben 2020. március 18-án

Fotó: Wolfram Steinberg / picture alliance / Getty Images Hungary

Tudjuk, hogy a kézszárító gépek a levegőben keringethetik a baktériumokat, miért használják mégis mindenhol? – teszi fel a kérdést a brit The Conversation portálon megjelent közös cikkében az ausztrál Bond Egyetem adjunktusa és az intézmény egyik PhD-hallgatója.

Hirdetés

A cikkben azt írják, hogy

a legtöbb felnőtt napi 8-10 alkalommal látogat a mosdóba.

A kézszárítás pedig nélkülözhetetlen része a kézmosásnak, a nedves kezek ugyanis tovább terjeszthetik a mikrobákat, azaz a nedvesség megkönnyíti azok átjutását a bőrről más felületekre – hívják fel a figyelmet.

Az elektromos kézszárítók vagy a papír kéztörlők használata jelentősen csökkenti a kezünkön maradt baktériumok mennyiségét, különösen azzal összehasonlítva, ha csak lerázzuk a kezünket kézmosás után.

A brit portálon megjelent cikkben azt is kifejtik, hogy

a meleg levegős kézszárítók elpárologtatják a nedvességet a kezünkről, az airblade (kézbedugós) kézszárítók pedig erővel lefújják a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2021/03/31/papirral-vagy-geppel-biztonsagosabb-a-kezszaritas-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Miért hal meg több férfi járványok idején?

Miért hal meg több férfi járványok idején?

Világszerte egyértelműen azt mutatják a statisztikák, hogy Covid–19-betegségben nagyobb eséllyel halnak meg férfiak, mint nők. …