2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Évszázados elmélet dőlt meg az alkohollal kapcsolatban

Évszázados elmélet dőlt meg az alkohollal kapcsolatban

A Pittsburghi Egyetem kutatói ledöntötték a mítoszt, amely szerint alkoholmámoros állapotban vonzóbbnak találjuk az embereket. A korábbi kutatások, amelyekben jellemzően arra kérték az embereket, hogy józanul és részegen készített fotók alapján értékeljék mások vonzerejét, vegyes eredményeket hoztak – írja a The Guardian.

GettyImages-51160437

Fotó: Marco Di Lauro / Getty Images Hungary

Az új, a Journal of Studies on Alcohol and Drugs című folyóiratban megjelent publikáció egy további dimenzióval bővült: a lehetőséggel, hogy a résztvevők ténylegesen találkozhattak néhány emberrel, akiket korábban értékeltek.

Azzal, hogy a résztvevők elhitték, hogy az általuk megtekintett képek olyan emberekről készültek, akikkel a jövőben kapcsolatba léphetnek, a kutatócsoport a realizmus egy szép elemét adta hozzá, ami hiányzott az e területen végzett korábbi kutatásokból

– mondta Rebecca Monk, az ormskirki (Lancashire) Edge Hill Egyetem pszichológiaprofesszora, aki nem vett részt a vizsgálatban. Szerinte nem szebbnek látjuk az embereket részegen, csak megjön a bátorságunk az ismerkedéshez.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/08/30/alkohol-tanulmany-ivas-reszeg-szepseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

Eric Weinstein matematikus szerint a legtöbb ember nem veszi elég komolyan a fenyegetést, annak ellenére, …