2024. április 13., szombatMa Ida napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.13. Ida Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Évszázadok óta tartó rejtély után kiderült, a magyarok tényleg leszármazottai-e a hunoknak

Hirdetés

Évszázadok óta tartó rejtély után kiderült, a magyarok tényleg leszármazottai-e a hunoknak

A képviselő a hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a Current Biology honlapján megjelent tanulmányt, amelyből kiderült, hogy a magyarok közvetlen vérszerinti leszármazottai a hun harcosoknak.

Nagy Sándor hozzátette, hogy a genetikai kutatások révén igazolást nyert az a több évtizedes álláspont is, amely szerint ezeregyszáz évvel ezelőtt a magyarok nem elfoglalták a Kárpát-medencét, hanem csatlakoztak a már korábban itt élő magyarokhoz.

A genetikai vizsgálatok megcáfolták a magyarság finnugor eredetét. A honalapító magyarokból teljesen hiányzott a „proto ugor” (finnugor) genetikai örökség. A hun, avar, illetve iráni rokonság mellett kimutattak kisebb, különböző helyekhez kapcsolódó keveredéseket is – fogalmazott a képviselő.

Hirdetés

A tanulmányban 9 hun, 143 avar és 113 magyar honfoglalás kori mintát szekvenáltak, és három magpopulációt azonosítottak, amelyek az egyes korszakokból származó, friss európai ősökkel nem rendelkező bevándorlókat képviselik. 

A vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy mind a hunok, mind az avarok e „bevándorló magja” valószínűleg a mai Mongóliából származik, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/04/02/kutatas-tanulmany-hunok-magyarsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Módosult génjeik vannak a lustáknak, de nem kell ebbe beletörődni

Nemrégiben, 2023 szeptemberében, megdöntötték a lustaság világrekordját, méghozzá egy észak-montenegrói üdülőhelyen, Breznában. A 21 éves szerb …