2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Erős védelmet kapott egy ritka ausztráliai gyíkféle

Hirdetés

Erős védelmet kapott egy ritka ausztráliai gyíkféle

A Tiliqua adelaidensis, a vakondgyíkfélék egy nagyobb méretű képviselője a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES) Panamvárosban folyó értekezletén kapta meg kedden az illetékes szakbizottságtól a legszigorúbb természetvédelmi besorolást, amelyet még a hétvégi plenáris ülésnek is jóvá kell hagynia, de ez merő formaságnak számít.

A mintegy tízcentiméteres, kurtalábú barna szkink Dél-Ausztrália államban lévő természetes élőhelye kicsi és széttöredezett. Populációját mintegy ötezer egyedre becsülik. Bár törvény tiltja kivitelét Ausztráliából, a csempészet veszélyezteti a faj fennmaradását – áll a védetté nyilvánítási indítványban.

(MTI/dpa/AFP)

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20221124-eros-vedelmet-kapott-egy-ritka-ausztraliai-gyikfele-a-keknyelvu-torpeszkink.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliók szoronganak miatta, és még csak nem is tudnak róla

Milliók szoronganak miatta, és még csak nem is tudnak róla

Egy 2020-as felmérés azt vizsgálta, az információs-túlterhelés és az online beszélgetések dinamikája milyen hatással van …