2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Ennyi mozgás kell egy kulcsfontosságú molekula erősítéséhez az agyban

Hirdetés

Ennyi mozgás kell egy kulcsfontosságú molekula erősítéséhez az agyban

A szóban forgó speciális fehérjét agyi eredetű neurotrofikus faktornak (BDNF) nevezik, és elősegíti az agyban lévő idegsejtek növekedését és túlélését, valamint elősegíti az új kapcsolatok és jelátviteli útvonalak kialakulását.
A BDNF nagyon ígéretesnek tűnik az állatmodellekben, de a gyógyszeres beavatkozásoknak eddig nem sikerült biztonságosan hasznosítaniuk a faktor védőerejét az emberekben – mondta Travis Gibbons környezetfiziológus, az új-zélandi Otago Egyetem munkatársa a ScienceAlert online tudományos portálnak. – Szükségét láttuk annak, hogy olyan nem farmakológiai megközelítéseket vizsgáljunk, amelyek képesek megőrizni az agy kapacitását, amelyeket az emberek is felhasználhatnak a BDNF természetes növelésére, hogy segítsék az egészséges öregedést.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230123-hat-perc-intenziv-testmozgas-megerosit-egy-kulcsfontossagu-molekulat-az-agyban.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Veszélyben van a természet, mert gyorsul a hegyi erdők csökkenése

2000 óta a hegyi erdők több, mint 7%-a eltűnt, ami nagyobb, mint Texas területe, ezt …