2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Elülhet a vihar a repoharak körül, újítások jönnek

Hirdetés

Elülhet a vihar a repoharak körül, újítások jönnek

A fesztiválok, nagy rendezvények során felgyülemlő rengeteg műanyag szemét, a törött üvegpoharak kiváltására jött a repoharak ötlete még 2019-ben. Az újrafelhasználható, strapabíró, mégis könnyű poharakat az egyszeri pohárdíj befizetése után eleinte visszaadták, majd jött a token, amiért elvileg pénzt kapott volna a fogyasztó – de a gyakorlatban ez nem mindig történt meg. A visszaváltáskor nem teljesült a „bárhol visszaváltható” tokenek elve, így a pohár, noha a vendégek kifizették a pluszköltséget, a vendégnél maradt, és a tokeneket nem tudták ismét pohárra váltani. Ráadásul szinte ahány helyszín, annyi pohár és token volt, átjárhatóság nélkül. A fesztiválozóknak, vendéglátóipari látogatóknak otthon volt öt repohara, a zsebében öt tokenje, amikkel nem tudtak mit kezdeni, mert jellemzően nem kaptak érte semmit, vagy csak a poharak árának töredékét (mosás címén vonták le a többit).

Esetleg máshol be nem váltható tokent kaptak érte.

Hirdetés

Több vendéglátóhely be is ismerte, hogy keresnek a repoharakon, a legtöbb támadás pedig az egyik legnagyobb repoharas céget, a Cup Revolutiont érte, hogy a repoharak vissza nem adott árából gazdagszanak meg. A szép elv, miszerint a fesztiváloknak nem kell többé bajlódniuk a szennyező műanyag poharakkal, a vendégek pedig ingyen támogathatják a környezetvédelmet, nem működött a gyakorlatban, és óriási indulathullámokat kavart. Ráadásul a zöldelvet is sokan támadták, hiszen a tokenek és a poharak is műanyagból készülnek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/09/15/repohar-fejlesztes-kornyezet-vedelem-fesztival/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb űrhajósok indultak a Nemzetközi Űrállomásra

Az eredetileg október 3-ra tervezett startot az Ian hurrikán miatt kellett elhalasztani. Húsz éve ez …