2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / El tudja képzelni, hogy a műtőasztal képes együtt mozogni a robottal?

El tudja képzelni, hogy a műtőasztal képes együtt mozogni a robottal?

Ahogy arra az egyetem emlékeztetett, tavaly szeptemberben mutatták be a PTE KK Janus Pannonius Klinikai Tömbjében azt a DaVinci Xi sebészeti robotot, amellyel azóta mintegy kétszáz beavatkozást végeztek el Pécsett sikerrel, többek között

nőgyógyászati, sebészeti, urológiai, valamint az országban egyedüliként mellkassebészeti és fül-orr-gégészeti, fej-nyaksebészeti területen.

Papp András, a PTE KK Robotsebészeti Munkacsoportjának szakmai vezetője hozzátette:

ez a műtőasztal komoly szakmai segítséget jelent, ugyanis lehetővé teszi, hogy a műtétek alatt a robotkarok eltávolítása nélkül, a műtőasztalt a robottal és a beteggel együtt, összhangban tudják mozgatni.

Ennek eredményeképpen a különböző műtéti területek biztonságosabban és gyorsabban elérhetővé válnak. A robotsebészeti beavatkozások tehát folytatódnak, az eddigieknél is magasabb színvonalon, ultramodern körülmények között. 

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230830-immar-specialis-robotsebeszeti-mutoasztalon-is-mutenek.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A NASA űrhajósa rekordot felállítva tért vissza a Földre

A NASA űrhajósa rekordot felállítva tért vissza a Földre

Frank Rubio és két orosz kollégája, Szergej Prokopjev és Dmitrij Petelin űrhajósok helyi idő szerint …