2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Egyre nagyobb problémát jelent a magány

Hirdetés

Egyre nagyobb problémát jelent a magány

A Meta-Gallup legújabb felmérésében azt vizsgálta, mennyire magányosak az emberek a világon. Az eredmény meglepő volt számukra, ugyanis leginkább a fiatal felnőttek nyilatkozták, hogy erősen magányosnak érzik magukat, míg az idősebbek csak minimális magányérzetről számoltak be – írja a CNN.

Számos kutatás rámutat a magány és a társadalmi elszigeteltség veszélyeire az idősebb felnőttek körében

– mondta Ellyn Maese, a Gallup vezető kutatási tanácsadója. Ez a felmérés „igazán jó emlékeztető arra, hogy a magány nem csak az idősödés problémája – ez egy olyan probléma, amely mindenkit érinthet bármely életkorban”.

Összességében a 142 országból 79-ben magasabb volt a magányosság önbevallás szerinti aránya a nőknél, mint a férfiaknál.

Hirdetés

Míg a férfiak és a nők között alig volt különbség a bejelentett magányosságban, néhány országban mindkét irányban jelentős eltérések mutatkoztak, az ország kulturális kontextusától függően – mondta Maese.

Egyre több fiatal magányos

A Föld lakosságának 77 százaléka vett részt a felmérésben, aminek egyik legmegdöbbentőbb eredménye az volt, hogy a 19-től 29 éves korig terjedő korosztály a legmagányosabb.

Ami Rokach, a York-i Egyetem egyik professzora azt mondta, a felnőtté válás átmeneti szakaszában lévő fiatalok nagyobb bizonytalanságot tapasztalnak életük szinte minden területén, ami elszigeteltséghez, majd elmagányosodáshoz vezethet.

Beleértve a viharos szerelmi életet, a szakmai pálya bizonytalanságát és a szüleiktől való elválás folyamatát, a fiatal felnőttek nagyobb valószínűséggel tapasztalnak nagyobb magányt, mint az idősebb felnőttek, akik már rendelkeznek elegendő bölcsességgel, barátokkal, van családjuk, amely támogathatja őket és egy közösségük, amely törődik velük

– fogalmazott. 

A közösségi média gyakran […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/10/24/magany-felmeres-fiatal-felnottek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van-e még ereje a családnak?

A társadalmi és kulturális változások az utóbbi évtizedekben különösen felgyorsultak az internetnek és a globalizációnak …