2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Egyre kiszámíthatatlanabb a három naptári jó barát

Hirdetés

Egyre kiszámíthatatlanabb a három naptári jó barát

Sándornak március 18-án kellene kinyitnia a tavasz bimbózó kapuját, mire másnap Józsefnek elhoznia a természetbe a kikeletet, 21-én pedig Benedek átlépi az Egyenlítőt, azaz vele köszönt be a csillagászati tavasz (idén viszont március 20-án delel a Nap az Egyenlítőn, azaz Klaudia is beszáll a tavaszi munkálatokba).

Mindig nagy sebbel-lobbal nyitják meg a szezont és hozzák el (zsákban?) a meleget, igaz, 2021-ben éppen hogy fagyos csalódást okoztak. Ennek ellenére többnyire lehetett rájuk számítani, ahogyan a népi megfigyelések szerint is.

Nincs ebben semmi különös, a tavaszi napforduló napjaiban kezdenek átrendeződni a földi légtömegek, enyhébb lesz az idő az északi-féltekén, és (a sokévi országos átlagok alapján) március 20-a után jellemzően már nem esik 5 Celsius fok alá a napi középhőmérséklet mifelénk. Az évszakok helycseréje azonban jellemzően heves jelenetek közepette zajlik.

Hirdetés

Dúlnak a böjti szelek

Pár napja tömegbalesetet okozott egy durva porvihar az M1-es autópályán Herceghalomnál. Öt kamion és 37 jármű ütközött össze, egy ember meghalt, 36 ember megsérült, közülük 13-an életveszélyesen.

A szokásos, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/03/18/egyre-kiszamithatatlanabb-a-harom-naptari-jobarat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bizarr időtükrözést valósítottak meg elektromágneses hullámokkal

Ahhoz vagyunk szokva, hogy amikor tükörbe nézünk, az arcunk néz vissza ránk. A tükörképünk elektromágneses …