2023. november 30., csütörtökMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2023.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Eddig ismeretlen anyagot talált Kína, az egész világ megváltozhat

Hirdetés

Eddig ismeretlen anyagot talált Kína, az egész világ megváltozhat

A nióbium egy világosszürke fém, főként acélgyártásban alkalmazzák; képes úgy erősíteni a vasat, hogy közben nem növeli az anyag súlyát. A nióbiumot más ötvözetek előállításához is használják, de megtalálható a részecskegyorsítókban és más fejlett tudományos berendezésekben is, mivel alacsony hőmérsékleten szupravezetőként viselkedik.

A lelőhelyet a belső-mongóliai Baotou városnál található Bayan Obo érclelőhelyen találták meg október 3-án. A Kínai Nemzeti Nukleáris Társaság (CNNC) szerint a barnás-fekete érc a 17. új típus, amelyet itt fedeztek fel, és egyike a régióban talált 150 új ásványnak.

Az anyag jelentősen felértékelődhet a jövőben, mivel általa forradalmasíthatják az akkumulátortechnológiát; jelenleg nióbium-lítium és nióbium-grafén akkumulátorok kifejlesztésén dolgoznak a szakemberek. Ezek a fejlettebb akkumulátorok csökkenthetik a tűzesetek számát, hosszabb élettartamúak és gyorsabban tölthetők, mint a hagyományos lítium akkumulátorok.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20231017-eddig-ismeretlen-anyagot-talalt-kina-dusgazdagga-teheti-az-orszagot.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van-e még ereje a családnak?

A társadalmi és kulturális változások az utóbbi évtizedekben különösen felgyorsultak az internetnek és a globalizációnak …