2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Döbbenetes felfedezés: az emberiség a Földön kívülről származik

Hirdetés

Döbbenetes felfedezés: az emberiség a Földön kívülről származik

A Ryugu aszteroidáról származó mintában két, az élő szervezetek számára nélkülözhetetlen szerves vegyületet találtak, ami megerősíti azt a teóriát, hogy az élet kialakulásához fontos összetevők több milliárd évvel ezelőtt érkeztek a Földre az űrből származó meteoritokkal.

A tudósok uracilt és niacint mutattak ki a Japán Űrügynökség Hajabusza-2 űrszondája által gyűjtött mintákban. Az uracil az RNS egyik kémiai építőköve, a niacin, más néven B3-vitamin vagy nikotinsav pedig létfontosságú az anyagcsere folyamatában.

A Nakamura Tomoki, a Tohoku Egyetem tudósa által vezetett kutatócsoport tavaly szeptemberben arról számolt be, hogy egy csepp folyadékot találtak az általuk vizsgált mintában. A vízcsepp “szénsavas víz volt, amely sót és szerves anyagokat tartalmazott”. Mint akkor elmondták: ez megerősítette azt az elméletet, hogy a Ryuguhoz hasonló aszteroidák “sót és szerves anyagot tartalmazó vizet” szállíthattak a Földre, amikor a bolygóval ütköztek.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230322-a-ryugurol-szarmazo-mintak-szerint-a-foldi-elet-kialakulasahoz-a-vilagurbol-erkezett-meteoritok.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megdöbbentő bejelentés: idegen életre utaló jeleket találhattak a Szaturnusz holdján

A felfedezést a nemrég felbocsájtott új csúcsteleszkóp, a James Webb űrtávcső tette még 2022 novemberében, …