2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Dél-Korea meglépte azt, amire eddig csak kevés ország vállalkozott

Hirdetés

Dél-Korea meglépte azt, amire eddig csak kevés ország vállalkozott

A főleg az árnyékos és hűvös, de jégben, esetleg vízben gazdag sarkvidéki területeket kutató Danuri űrszondát, hivatalos nevén Korea Pathfinder Lunar Orbitert (KPLO) közép-európai idő szerint péntekre virradó éjjel bocsátották fel a floridai Cape Canaveralból a SpaceX magán amerikai űripari vállalkozás Falcon-9 rakétájával.

Ha minden a tervek szerint halad, Dél-Korea első, hét év alatt elkészült űrszondája decemberben áll Hold-körüli pályára 100 kilométeres magasságban. A kelet-ázsiai ország ezzel csatlakozik az Egyesült Államokhoz és Indiához, amelyeknek már most is kering űreszköze a Hold körül, és Kínához, amelynek egy holdjárója kutatja az égitest úgynevezett sötét – a Földről nem látható – oldalát. India, Oroszország és Japán is még idén vagy jövőre újabb Hold-missziót tervez indítani, akárcsak több magáncég az Egyesült Államokban és másutt.

LAUNCH! SpaceX Falcon 9 B1052-6 launches Danuri to the Moon on the KPLO mission from SLC-40.

Overview:https://t.co/6CIrAEoawj

Hirdetés

NSF Livestream:https://t.co/NItw3W252y pic.twitter.com/gBaY6FcsfQ

— Chris Bergin – NSF (@NASASpaceflight) August 4, 2022

A 180 millió dolláros misszió keretében a dél-koreai űrszonda a tervek szerint legalább egy éven át […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/08/05/szonda-urkutatas-vilagur-del-korea-spacex/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcvanötmillió éves darázsfajokat fedeztek fel az ELTE kutatói

Nyolcvanötmillió éves darázsfajokat fedeztek fel az ELTE kutatói

Az ELTE Természettudományi Karának honlapján olvasható közlemény szerint az évmilliókkal ezelőtt kihalt ősdarázsfajokat egy különleges, …