2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Cukorka miatt börtönbe menni nem is olyan ritkaság

Hirdetés

Cukorka miatt börtönbe menni nem is olyan ritkaság

2014 júniusában két férfi sétálgatott New York Brooklyn részén, elmondásuk szerint nem csináltak különösebben semmit, de a rendőrök azt gondolták, hogy egészen biztosan van náluk drog meg esetleg némi fegyver. Átkutatták őket, és a zsebükben kék és piros kristályszerű anyagot találtak. A gyors drogteszt igazolta, hogy a piros és kék dolog metamfetamin, ezért őrizetbe vették a két férfit, aztán a talált anyagot a rendőrség komolyabb vizsgálatnak vetette alá, és beigazolódott az, amit a férfiak végig állítottak:

Hirdetés

Azok csak savanyú cukorkák voltak.

Ez a fajta tévedés viszont nem szokatlan és nem egyedi, ellenben kifejezetten drága mulatság a rendőrségnek, ebben az esetben 33 ezer dollár kártérítést kellett fizetniük a két férfinak.

2015-ben egy 64 éves férfi az ismerősét szállította kemoterápiára, majd egy ismerősét vette fel, akit a templomból fuvarozott haza. A rendőrök szerint átlépte a megengedett sebességet, ezért félreállították, majd az utastérben furcsa fehér porra lettek figyelmesek. A drogteszt szerint metamfetamin volt, aztán kiderült, hogy porcukor, valószínűleg fánkról hullott le. Ebben az esetben 37 ezer dollárba került a hiba. Volt olyan is, hogy egy egész drogbandát akartak leleplezni, a rendőrség a házkutatás során lefoglalt anyagot az egyik legnagyobb fogásnak nevezte, aminek az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/07/27/hamis_drogteszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Évszázadokig luxus volt hancúrozni

Évszázadokig luxus volt hancúrozni

Szemet kápráztató ragyogás, csillogás, pompa – ilyesfélékre gondolunk a luxus szó hallatán. Tehát mindenre, ami …