2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Csak óvatosan, mert beköszöntött a rudliszezon!

Hirdetés

Csak óvatosan, mert beköszöntött a rudliszezon!

Szerencsés esetben a megrémült sofőrök falfehéren, üveges szemmel nézik az ijesztő jelenetet. Rosszabb esetben képtelenség megállni, és összeütközünk. Még egy harminckilós őz is komoly balesetet képes okozni, egy többmázsás szarvasbika akár végzeteset is.

Idehaza a Bakonyban minden tizedik közúti baleset vadakkal kapcsolatos. 

Hirdetés

Az Egyesült Államokban pedig évente nem kevesebb mint egymillió balesetet, köztük kétszáz ember halálát és 29 000 súlyos sérülést okoznak a szarvasok. Az anyagi kár meghaladja az egymilliárd dollárt. Kiszámolták, hogy az amerikai sofőröknek 1:116 az esélye, hogy eltaláljanak egy állatot. Átlagosan, mert erdős területeken ugyanis ennél jelentősen nagyobb. Döbbenetes, ahogy szinte varázsütésre megjelennek előttünk vagy a kocsi motorháztetején. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2021/12/02/legyen-kulonosen-ovatos-mert-itt-a-rudliszeon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Be lehet-e zárni a pokol kapuját?

Be lehet-e zárni a pokol kapuját?

Az eddigi próbálkozások ugyanis kudarcot vallottak, az alvilági hely pedig mindmáig zavartalanul üzemel. Most azonban az …