2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Boldogabbak a városi emberek

Hirdetés

Boldogabbak a városi emberek

A franciaországi Lille-i Egyetem kutatócsoportja VR segítségével tesztelte, hogyan reagálnak az önkéntesek egy minimalista beton épületekkel teli, üveg és fém városi táj változataira. A 36 résztvevő egy laboratóriumban VR-szemüveget viselve sétált, a kutatók pedig a virtuális környezetüket módosítgatták, növényzetkombinációkat, valamint élénksárga és rózsaszín színeket és kontrasztos, szögletes mintákat jelenítettek meg abban a képben, amelyet láttak az önkéntesek a szemüvegen keresztül.

A kutatók a kísérleti alanyok pislogási ütemét követve megtudták, hogy mi érdekelte leginkább őket. A résztvevők ezután kitöltöttek egy kérdőívet a tapasztalataikról.

Örömükben gyorsabban vert a szívük

Megállapították, hogy az önkéntesek lassabban sétáltak, és a szívverésük megemelkedett, amikor zöld növényzetet láttak a városi környezetben. A fejüket feljebb emelték, előre- és körbenéztek ahelyett, hogy a föld felé, lefele tekintettek volna. Bár a színek hozzáadása és elvétele nem okozott akkora különbséget a résztvevők számára, a tanulmány szerint kíváncsibbak és éberebbek voltak, amikor színes mintákat láttak a talajon, amelyen virtuálisan lépkedtek.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/06/17/tanulmany-zold-szin-varosi-lakossag-boldogsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hihetetlen dolgot találtak az Oroszországban felrobbant meteoritban

2013. február 15-én egy 18 méter átmérőjű és 12 125 tonna tömegű aszteroida mintegy 66 …