2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Az idei volt az egyik legmelegebb július a Földön

Hirdetés

Az idei volt az egyik legmelegebb július a Földön

Az ENSZ genfi székhelyű ügynöksége, a WMO szóvivője, Clare Nullis sajtótájékoztatón elmondta: „Mint mindannyian tudjuk, igen sokáig tartó és rendkívül intenzív hőhullám is érintette Európa egyes részeit” – idézte az MTI.

A WMO közleményében – felhasználva a Copernicus uniós klímafigyelő szolgálat felmelegedésre vonatkozó adatait – rámutat: az idei július valamivel kevésbé volt meleg, mint 2019 azonos hónapja, ám melegebb volt a 2016-os júliusnál. Nullis viszont hozzátette: gyakorlatilag igen kicsi az eltérés e három hónap adatai között; az eltérések valamivel a hibahatár alatt vannak.

A múlt hónapban mért átlaghőmérséklet 0,4 Celsius-fokkal haladta meg az 1991–2020 között mért referenciaértékeket. Mindezen még az sem változtat, hogy éppen érvényesül a La Nina-jelenség, amely ideiglenesen lehűti a Csendes-óceán középső és keleti térségének vizét, és a WMO szerint feltehetően most is kifejti hűtő hatását.

A múlt hónapban a WMO felszólította a világ vezetőit annak tudatosítására, hogy az olyan hőhullámok, amilyenek akkor vonultak át Európán, az általános felmelegedés miatt legalább a 2060-as évekig egyre gyakoribbá válnak majd.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/08/09/fold-idojaras-meleg-kanikula-nyar-julius-meteorologia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Az 5,4 grammos mintát a Hajabusza–2 szonda gyűjtötte a Ryugu aszteroidáról. Az elemzést a Science …