2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Az emberek mentális állapota megsínyli a bezártságot

Hirdetés

Az emberek mentális állapota megsínyli a bezártságot

A koronavírus-járvány első hulláma okozta bizonytalanság – na meg a kétségbeesést tükröző viselkedésminták – szöget ütöttek a pszichológushallgató Juhász Bettina, Miklós Andrea és Pető Dorina fejébe. A fiatalok mindannyian érezték, ha sokáig tart a pandémia, az emberek mentális állapota igenis megsínyli a bezártságot. Kompetenciahatárukon belül szerettek volna segíteni a lehető legtöbb emberen, így belevágtak a projektbe.

Korábbi PR- és marketingtapasztalatainkból adódóan felismertük a közösségi médiában rejlő lehetőségeket, és úgy döntöttünk, hogy a közösségi médiát tudománykommunikációra fogjuk használni: közelebb visszük a pszichológiát minden érdeklődőhöz

– vallják, hiszen ezeken az online platformokon tudják elérni a legtöbb embert.

Pontokba szedett részek

A Mélylevegő Projekt fókuszában a maroknyi csapat elmondása szerint a közérthető pszichológiai ismeretterjesztés áll. A közösségi médiában megjelenő tartalmak tudományos posztok, azonban nemcsak a szakértőkhöz, hanem a laikus nagyközönséghez is szólnak. Sőt elsősorban hozzájuk. Az érthető és élvezetes bejegyzések hiteles információforrásként szolgálnak: születnek bejegyzések a lelki egészség ápolásáról és védelméről, a gyakorlati tippek és elgondolkoztató emlékeztetők pedig interaktívvá teszik az ismeretterjesztést.

Hirdetés

Juhász Bettina, Miklós Andrea és Pető Dorina hivatásuk ifjú képviselőiként nyílt kommunikációt kezdeményeznek a mentális betegségekről, és mindent megtesznek az érintettek megbélyegzése ellen. A közösségi médián nagy sikerrel futó projekt idén egy könyvvel is bővült: a Libertine Könyvkiadó gondozásában megjelent Elmerülő – Így őrizd meg a mentális egészséged a mindennapokban című kötettel, amelyhez az illusztrációkat Pálovics László készítette. 

A könyv négy részből áll:

  1. Az olvasó megismerkedhet a mentális egészség fogalmával és fontosságával, valamint gyakorlatokat és tippeket sajátíthat el. 
  2. Hiteles információkat tudhatunk meg a mentális betegségekről (a szorongásos zavar, a depresszió, a pánikzavar és az öngyilkosság megelőzése).
  3. Modern jelenségekkel és problémákkal ismerkedhetünk meg (post exam blues, túlzott telefonhasználat vagy imposztorszindróma).
  4. Tanácsokat olvashatunk a továbblépés fontosságáról.
  5. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2021/12/29/elmerules-a-kozossegi-media-es-a-pszichologia-tengereben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében

Veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében

A meteorológiai előrejelzés alapján a mai napon többfelé – elsősorban a Tiszántúlon – megerősödő szél …