2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Autoimmun betegség lehet az Alzheimer-kór?

Hirdetés

Autoimmun betegség lehet az Alzheimer-kór?

A tudósok évek óta keresik az új kezeléseket az Alzheimer-kórra, de eddig még a betegség okait, eredetét sem tudták tisztázni.

Az eddigi elméletek között szerepeltek már a mitokondriumok (amik az oxigént és a táplálékból származó glükózt az emlékezéshez és a gondolkodáshoz energiává alakítják át) meghibásodásai, a szájban lévő baktériumok agyi fertőzése, de olyan elméletek is vannak, amelyek az agyban lévő fémek (cink, réz vagy vas) rossz kezelését hibáztatják a betegség meglétéért.

Most a Krembil Brain Institute laboratóriuma, ami a Torontói Egyetemi Egészségügyi Hálózat része, új elmélettel állt elő a világszerte több mint 50 millió embert érintő kórról.

Hirdetés

Az immunrendszer meghibásodása

Az elmúlt 30 év kutatásai alapján már elsősorban nem agyi betegségként gondolnak a betegségre, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/09/21/alzheimer-kor-autoimmun-agy-immun-rendszer/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Könnyebben terjed a családokban a hosszú Covid, ezek lehetnek az okai

Könnyebben terjed a családokban a hosszú Covid, ezek lehetnek az okai

A németországi Freiburg, Heidelberg, Tübingen és Ulm Egyetem kutatói meghökkentő felfedezést tettek nemrégiben. 341 háztartásban …