2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Áramos sapka javítja az agyi aktivitást

Hirdetés

Áramos sapka javítja az agyi aktivitást

Az Albertai Egyetem kutatócsoportja Esther Kim professzor vezetésével fejlesztette ki az apró elektródákkal ellátott sisakot, amit 10-20 percig kell a fejre tenni, hogy javítsa a koncentrációt, a memóriát és számos egyéb kognitív képességet – írja a Technology.

Az előzetes feltételezések szerint az eljárás a komoly összpontosítást igénylő szakmák űzőinek is segíthet a fókuszálásban, és a demenciában, afáziában, stroke-ban szenvedőknek is javíthat az állapotán.

A Transzkraniális egyenáramú stimuláció (TMS) elve nem új, már 1986 óta kísérleteznek az agykéreg külső elektromos ingerlésével stroke, Parkinson-kór vagy gerincvelő-sérülések utáni állapotoknál. De stimulációs sapka eddig nem volt. A fekete, szövetbukósisakra emlékeztető fejfedőből drótok vezetnek ki, ezek egy-két milliamper közötti alacsony áramot juttatnak a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/05/13/agy-stimulacio-aram-parkinson-kor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felkészülhetünk a legrosszabbra: aranyárban lehet a csoki nemsokára

Felkészülhetünk a legrosszabbra: aranyárban lehet a csoki nemsokára

Mária Terézia és Casanova is csokoládéfüggő volt, a kalandor nemes egyszerűséggel afrodiziákumként használta. Akkoriban azonban …