2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Aki nem hordott zoknit – 10 kérdés Einsteinről

Hirdetés

Aki nem hordott zoknit – 10 kérdés Einsteinről

70 éve kérte fel az izraeli kormány Albert Einsteint, hogy az elhunyt Háim Wizmann után legyen ő a független izraeli állam második elnöke. Einstein azonban elutasította a felkérést, de ő volt az egyetlen amerikai állampolgár, akinek valaha pozíciót ajánlottak egy külföldi ország vezetésében. Három évre rá halt meg egy amerikai kórházban, csak egy ápolónő volt mellette, aki azt mondta, Einstein német szavakat mormolt, majd elaludt. A patológus a család engedélye nélkül kioperálta agyát a testéből, az agyi vizsgálat akkor semmilyen rendellenességet nem mutatott ki. 1999-ben egy tüzetesebb elemzés bebizonyította, hogy az agy fali burkolati területe hiányzik, aminek kompenzálására az agy belső fali lebenye 15 százalékkal szélesebb a normálisnál. Ez a régió felelős az absztrakt matematikai számításokért, a matematikai gondolkodásért, térlátásért, az agy értelmi, érvelési működéséért.

Most tesztelheti, mennyit tud erről a zseniről, aki kapcsolódik a kvantumfizikához, a fekete lyukakhoz és az időutazáshoz is.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a “Következő kérdés” gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült 🙁
Kérjük próbálja meg újra.

Indulhat a kvíz »

Hirdetés

<input type="hidden" name="op" value="postmini" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/05/12/kviz-albert-einstein-fekete-lyuk–gravitacio-matematika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Százszor valószínűbbé váltak a rekordot döntő hőhullámok

India északnyugati részén és Pakisztánban jelenleg óriási a hőség, az indiai fővárosban, Újdelhiben vasárnap 49 …