2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Akár életet is találhatunk a Jupiter egyik holdján

Hirdetés

Akár életet is találhatunk a Jupiter egyik holdján

Kepler 1571. december 27-én született a németországi Weil der Stadtban, a csillagászattal pedig már egészen fiatalkorában megismerkedett, köszönhetően édesanyjának, aki előszeretettel mutatta meg fiának az olyan különleges égi jelenséget, mint például a holdfogyatkozás.

Teológusnak készült, aztán mégis kora egyik legnagyobb természettudósa lett. Ő volt a geometriai optika megalapozója, munkásságának eredményeképpen pedig pontosan ismerjük és előre ki tudjuk számítani a bolygók mozgását

– emlékezett meg róla néhány évvel ezelőtt a Magyar Tudományos Akadémia. Keplert a vég végül 1630. november 15-én érte el, felfedezései azonban örökké velünk maradnak. Azt, hogy mennyit tud mindezekről, és magáról a csillagászatról általánosságban, most velünk is tesztelheti, csak kattintson a lentebb található sárga gombra.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/11/15/johannes-kepler-evfordulo-csillagaszat-jupiter-europa-hold-elet-nasa-kivz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezzel a trükkel erősíthetjük a bél-mikrobiom komplex védelmi szerepét

Ezek a mikrobiomok békésen együtt élnek egy egészséges testben, sőt, a legújabb kutatások azt mutatják, …