2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A visszataszító diéta, ami még ma is hódít

Hirdetés

A visszataszító diéta, ami még ma is hódít

A 19. századi viktoriánus korszak elképesztő szépség-trendeket futtatott fel. Mivel az eszményi nő hihetetlenül sápadt, rózsás arcú, vérvörös ajkú és darázsderekú, a szépségipar virágzott, hogy a nőket hozzásegítse ehhez a vámpírlányos külsőhöz. Mi mindent tettek az ideál eléréséért? Hát nem maradtak el a mai őrültségektől.

Viktoriánus bolondságok

Az arzénes fürdés mindennapos volt, mivel a méreg sápasztotta és áttetszővé tette a bőrt, az ultrafeszes fűzők 40 centiméterig húzták be a derekat, a szemfestékekben higany, az alapozókban ólom volt sápasztásilag – az akkori szépségideálnak megfelelően. Az abszurditás egyébként nem csak a női külső ápolásában  jelentkezett, a Shadows from the Walls of Death című 1874-es könyvecske majdnem száz, arzénos tapétamintát tartalmaz. Ha hozzáérünk, bele is halhatunk. A könyv Dr. Robert M. Kedzie kémiaprofesszor munkája, és épp az akkoriban élénk színei miatt elterjedt mérgező tapéta veszélyeire akarja felhívni a figyelmet. Az eredeti 100 példányból csak négy maradt meg, mert a legtöbb könyvtár amiatt aggódott, hogy megmérgezi a kölcsönzőket és megsemmisítette köteteit. 

Egy viktoriánus fogyási trükk még ma is fel-felbukkan a nők között, pedig nem tartozik a leggusztábbak közé: a galandféreg-diéta. Ez a hosszú állat a beleinkben él, de rosszul átsütött hús fogyasztásával, vagy széklet gyomorba kerülésével elszaporodik és bajt is okozhat. A 19. századi nők, ha fogyni akartak, bevetették a hasmenést okozó férget, mivel a viktoriánus eszmék szépségkalauza a The Ugly-Girl Papers 1874-ben azt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/03/18/galandfereg-dieta-viktorianus-kor-szepseg-ideal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bizarr időtükrözést valósítottak meg elektromágneses hullámokkal

Ahhoz vagyunk szokva, hogy amikor tükörbe nézünk, az arcunk néz vissza ránk. A tükörképünk elektromágneses …