2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A tudósok szerint a légszennyezés felelős minden hatodik halálesetért

Hirdetés

A tudósok szerint a légszennyezés felelős minden hatodik halálesetért

Egy vizsgálat szerint a környezetszennyezés évente 9 millió ember halálát okozza, amely azt jelenti, hogy minden hatodik halálesetért felelős a bolygón – írja a Guardian. Ennek alapján a közúti balesetek, a HIV/AIDS, a malária és a tuberkulózis, illetve a kábítószer- és alkoholfogyasztás okozta halálesetek száma eltörpül a környezetszennyezés okozta halálesetek száma mellett.

A kutatók 9 millió dollárra, azaz 3,2 milliárd forintra becsülték a szennyezés okozta halálesetek gazdasági hatását percenként. A kutatók szerint nem javult a környezetszennyezés állapota a 2017-es első globális felülvizsgálat óta, amely azóta 45 millió emberéletet követelt. A szennyezett levegő és vegyi anyagok okozta halálozások az előző felülvizsgálat óta 7 százalékkal, 2000 óta pedig 66 százalékkal nőttek,

Philip Landrigan professzor, az amerikai Boston College munkatársa és az elemzés egyik vezető szerzője elmondta:

Hirdetés

A szennyezés még mindig a legnagyobb egzisztenciális veszélyt jelenti az emberi faj- és a bolygóra. A környezetszennyezés megelőzése az éghajlatváltozás lassítását is lehetővé teszi, ami kettős előnyt jelent a bolygó egészsége szempontjából, és jelentésünk a fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrásokra való tömeges és gyors átállásra szólít fel.

A szennyezéssel kapcsolatos tudatosság kulcsfontosságú – mondta Richard Fuller, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/05/22/kornyezetvedelem-kornyezetszennyezes-legszennyezes-halalozas-kutatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hat hónap az űrben tízévnyi csontöregedést jelent

Hat hónap az űrben tízévnyi csontöregedést jelent

A hat hónapig vagy tovább tartó űrmissziók során az űrhajósok csontjai húsz évet öregednek. Ha …