2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A történelem egyik legnagyobb aranyrablását egy sármos költő követte el

Hirdetés

A történelem egyik legnagyobb aranyrablását egy sármos költő követte el

1979. december 14-én a Sabourin Lake Airways egyik repülőgépe eltűnt, miközben sérültet szállított. A fedélzeten Ken Leishman pilóta, Janet Meekus nővér és Eva Harper beteg tartózkodott. A baleset olyan elszigetelt helyen történt, hogy csak tavasszal találták meg a roncsokat, Meekus és Harper maradványait azonosították, de furcsa módon a pilóta holttestét sehol sem találták. Bár a halottkém szerint a holttestet valószínűleg a farkasok falták fel, a pilóta élettörténete miatt a közvélemény nem volt meggyőződve erről. Ken Leishman volt ugyanis a kanadai Robin Hood.

Egy bűnözői karrier kezdete

A Kanadában, 1931-ben született Ken Leishman hányattatott gyerekkorának (alkoholista apa, bántalmazó nevelőapa) egyik furcsa részlete, hogy nagyszülei farmján, ahol végül a sok rossz nevelőapa elől menekülve kikötött, fejbe rúgta egy ló. Később az orvosok ezzel magyarázzák majd bűnözői hajlamát.

GettyImages-514762120

Fotó: Akos Stiller / Bloomberg / Getty Images

Leishman 20 évesen megnősült, és egy liftgyártó cégnél helyezkedett el. Itt kezdett bele először a lopásokba (az irodaházak bútorait, kellékeit emelte el minden skrupulus nélkül), az eltulajdonított tárgyakat pedig egy szállítmányozó cégen keresztül szállíttatta ki saját lakásába. De lebukott, 9 hónap börtönre ítélték. 3 hónap után jó magaviselet miatt szabadult.

Hirdetés

1951-ben Leishman egy mezőgazdasági gépeket javító vállalatnál talált munkát, közben fő hobbijának, a repülésnek élt, pilótavizsgát tett, és repülőgépet vett. Mindene megvolt, de túl sokat költött, a Machine Industries is csődbe ment, ráadásul megtakarított pénzét rosszul fektette be. Mit tehetett Leishman, Virgil Stark őse?

Eldöntötte, hogy kirabol egy bankot.

1957. december 17-én besétált a Toronto-Dominion Bankba, buffalói üzletembernek adta ki magát, és felkereste a bankigazgatót, hogy üzleti tárgyalásokat folytasson vele. Amikor belépett az irodába, fegyvert vett elő, és arra kényszerítette a bankárt, hogy állítson ki egy csekket 10 000 dollárról. Közben ravaszul a privát életéről faggatta, így közeli barátjának adhatta ki magát, amikor a pénztárban beváltotta az igazgató csekkjét. Aztán beugrott a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2022/11/21/rablas-kanada-repulo-bandita-arany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új bagolyfajra bukkantak, de máris veszélyeztetett

Új bagolyfajra bukkantak, de máris veszélyeztetett

Egy nemzetközi tudóscsoport új bagolyfajt fedezett fel a Príncipe-szigeten, amely a közép-afrikai São Tomé és …