2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A szorongásoldás lehetőségeit vizsgálják magyar kutatók

A szorongásoldás lehetőségeit vizsgálják magyar kutatók

Az emberi populáció 15-20 százalékát, legnagyobb részben nőket, érintik azok a betegségcsoportok, melyek közvetlenül a központi idegrendszert támadják, ilyen többek közt a depresszió, a PTSD vagy az epilepszia.

A koronavírus-járvány 25 százalékkal növelte az érintettek körét, így fókuszba kerültek azok az eszközös terápiákat célzó kutatások, melyek hatékonyabb megoldásokat nyújthatnak a mentális betegedések kezelésében. 

Berényi Antal, a Szegedi Tudományegyetem docense, a HCEMM egyik nemzetközi kutatócsoportjának vezetője munkatársaival egy ilyen új megközelítés kifejlesztésén dolgozik – adta hírül az MTI.

Az idegsejtek elektromos jelek formájában kommunikálnak egymással, tehát a központi idegrendszer elektromosságon alapszik, így célzott elektromos jelekkel közvetlenül be lehet avatkozni annak működésébe.

A kutatócsoport új megközelítése szerint nem törölni kell az agyból a traumás emlékképeket, hanem felülírni azokat pozitív élményekkel.

Berényi Antal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/09/18/kutatas-tanulmany-szorongas-szorongasoldas-depresszio-epilepszia-ptsd-idegrendszer-neurobiologia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

Eric Weinstein matematikus szerint a legtöbb ember nem veszi elég komolyan a fenyegetést, annak ellenére, …