2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A minószi kultúra egy égi csillagösvényt használt a navigációhoz

Hirdetés

A minószi kultúra egy égi csillagösvényt használt a navigációhoz


A csillagok fel- vagy lenyugvása felé irányult

A Mediterranean Archaeology and Archaeometry című folyóiratban megjelent tanulmány szerint elhelyezkedéséből adódóan a minószi kultúra középpontjában a nyílt tengeri hajózás és a nemzetközi kereskedelmi ciklusok álltak.
Ahogy arra a szakemberek emlékeztettek, a minószi kultúra egy Kréta szigetén élő bronzkori égei-tengeri civilizáció volt, amely Krisztus előtt 2600 és 1100 között virágzott.

Maga a „minószi” kifejezés a mitikus knósszoszi Minósz királyra utal, aki a görög mitológiában Thészeusszal, a labirintussal és a Minótaurosszal kapcsolatos alak.

Hozzátette: további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy teljes mértékben megértsék az egyes minószi paloták és a partnervárosok közötti kapcsolatot, valamint a civilizáció által használt égi navigációs technikákat. Ez a tanulmány azonban lenyűgöző bepillantást nyújt a minószi kultúra gazdasági és tengeri aspektusaiba, valamint az égi navigáció hatalmas szerepére ennek az ősi civilizációnak a felemelkedésében.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230303-az-egi-csillagosveny-navigacios-technikat-hasznalhatta-a-minoszi-civilizacio.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mi történik az agyban migrénes fejfájás során?

Mi történik az agyban migrénes fejfájás során?

Több mint negyven évnyi kutatás után a tudósok nemrégiben feltárták, hogy mi történik az agyban …