2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A klímaváltozás kifejezéseivel is bővül a brit jelnyelv

A klímaváltozás kifejezéseivel is bővül a brit jelnyelv

Az új jelekkel kibővített BSL-szókincs így már olyan, az éghajlatváltozással kapcsolatos kifejezéseket is tartalmaz, mint az “üvegházhatású gáz” és a “karbonlábnyom”, melyekre eddig nem voltak hivatalos jelek. Idáig a gyermekeknek és a tanároknak gyakran hosszú és összetett tudományos kifejezéseket kellett ujjal leírniuk.

A legújabb jelnyelvi kifejezések a biodiverzitás, az ökoszisztéma, a fizikai környezet, a szennyezés és klímaváltozás témájával foglalkoznak.

“Ezért olyan fontos, hogy a természettudományos órákon használjuk a jelnyelvet az iskolákban. Lehetővé teszi a siket gyermekek számára, hogy a természetes nyelvükön tanuljanak” – magyarázta McMulkin.

A részben a Royal Society által finanszírozott, 2007 óta futó tudományos projekt már 7000 új jellel bővítette a BSL szótárát.

(BBC/MTI)

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230811-a-klimavaltozas-kifejezeseivel-is-bovul-a-brit-jelnyelv.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

A matematikus figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás

Eric Weinstein matematikus szerint a legtöbb ember nem veszi elég komolyan a fenyegetést, annak ellenére, …