2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A gazdag nemzeteket okolják a klímakatasztrófáért, kártérítést követelnek a fejlődő országok

Hirdetés

A gazdag nemzeteket okolják a klímakatasztrófáért, kártérítést követelnek a fejlődő országok

Hiába a hosszas tárgyalás, a múlt heti németországi Bonnban rendezett találkozón sem tudtak megegyezni a tárgyalófelek arról, miként és mekkora összeg illeti meg a fejlődő országokat, amelyek amiatt követelnek kártérítést, mert szerintük sokkal jobban megszenvedik a klímaváltozás következményeit, mint mások. Erről pedig nem más, mint az igazán gazdag, magas szén-dioxid kibocsátást megvalósító országok tehetnek, amelyek most megfizethetnek ezért. 

Vagyis csak fizethetnének, ugyanis a Kis Szigetországok Szövetsége (AOSIS) hiába tett meg mindent ennek érdekében a tárgyalóasztalnál, az Egyesült Államok és az Európai Unió továbbra sem szeretne kártérítést fizetni – számolt be a találkozóról a BBC

A klímavészhelyzet rendkívül gyorsan katasztrófává válik. A falak között azonban úgy tűnik, hogy a folyamat nem tart lépést a történésekkel, a tempó túl lassú

Hirdetés

– mondta Conrod Hunte, a Kis Szigetországok Szövetségének vezető tárgyalója.

Ez problémás lehet, ugyanis a fejlődő országoknak amiatt lenne szükségük a pénzre, mert saját forrásból nem tudnak a klímavészhelyzet elleni harcban részt venni, az éghajlatváltozás pedig sokkal erősebben érinti az ő nemzeteiket, mint azon gazdag országokat, amelyeknek van elég forrásuk a szükséges intézkedések megvalósításához. 

Az érintett kis nemzetek a kialakult helyzetért a jóval fejlettebbeket okolják, ugyanis ezekben az országokban rendkívül magas még a mai napig is a szén-dioxid kibocsájtás, Európának és az Egyesült Államoknak szerintük kötelessége, hogy az okozott károk miatt kártérítést fizessen. 

A fizetésre felszólított országoknak azonban eszük ágában sincs egyelőre beadni a derekukat, a tárgyalóasztalnál kitartanak amellett, hogy nem az ő kötelességük ezt orvosolni, emellett pedig nem szeretnének dollármilliókkal szegényebbek lenni sem. 

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/06/20/klimakatasztrofa-karterites-fejlodo-orszagok-usa-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hat hónap az űrben tízévnyi csontöregedést jelent

Hat hónap az űrben tízévnyi csontöregedést jelent

A hat hónapig vagy tovább tartó űrmissziók során az űrhajósok csontjai húsz évet öregednek. Ha …