2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A floridai pingvinszörny legendája

Hirdetés

A floridai pingvinszörny legendája

1948 februárjának egyik álmos napján a floridai Clearwater lakói hihetetlen szenzációra ébredtek: az alig 15 ezres, csendes kisváros (ma már 100 ezer feletti a lélekszáma, köszönhetően az ország minden csücskéből Floridába költöző nyugdíjasoknak) tengerpartja fura, sosem látott lábnyomokkal volt tele. A 38-40 centi hosszú és ugyanolyan széles lábnyomok semmilyen arrafelé honos állatéra nem emlékeztettek; a három hatalmas, karmos ujj hagyta mélyedések olyan mélyek voltak a homokban, hogy az ijesztő tömeget és méreteket sugallt.

tony 2 1

A nyomok egy kétlábú, nagyjából emberi méretű léptekkel haladó teremtményre utaltak, ami a vízből jött ki, összevissza kóborolt a parton, aztán visszatért az óceánba. Később felfedezték a nyomokat egy közeli szigeten, illetve a városka melletti Suwanne folyó partján is. A minta mindig ugyanaz volt: a lény a vízből jön ki és oda is megy vissza, mielőtt a nyomok elvesznek.

A vissza-visszatérő nyomokból nyárra országos szenzáció lett, mindenfelől érkeztek zoológusok és biológusok vizsgálatokat végezni, és önjelölt szörnyvadászok elkapni a teremtményt. Egyre több lett a szemtanú is, akik eskü alatt vallották, hogy látták a lényt (ami a sajtóban időközben az Öreg Háromlábujjú becenevet kapta) a parton mászkálni vagy az óceánban úszni. A legtöbben úgy írták le, mint egy 3 méteres, szőrös, egy krokodil és egy vaddisznó vonásait magán hordozó, humanoid alak. Szakértők a nyomokból megállapították, hogy azok kétségkívül valódiak és egy nagyjából egytonnás állat (?) hagyta őket.

Hirdetés

Még egy országszerte elismert zoológus, Ivan Sanderson is a helyszínre utazott, és hosszasan vizsgálta a nyomokat. Végül arra jutott, hogy azok 100 százalékosan eredetiek, és a legvalószínűbb, hogy egy 3-5 méter magas, addig ismeretlen ősi pingvinfaj (!) képviselője hagyta őket. (Sandersont később teljesen beszippantotta a paranormális, és az egész pályafutását misztikus lények felkutatásának szentelte, egyesek szerint ő találta ki a “kriptozoológia” kifejezést is.)

A bizarr lábnyomok tíz éven keresztül tűntek fel újra és újra Clearwater strandjain, de magát a lényt sosem sikerült kósza szemtanúk homályos elbeszéléseinél jobban megfigyelni. 1958-ban aztán az óriás pingvinszörnynek nyoma veszett, mármint egészen szó szerint, soha többé nem látták a lábnyomait. A sztori lassan feledésbe merült, mígnem harminc évvel később, 1988-ban végül egy Tony Signorini nevű autószerelő <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/04/21/a_floridai_pingvinszorny_legendaja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy brazíliai termeszkolónia nagyobb területet foglal el, mint egész Anglia

Egy brazíliai termeszkolónia nagyobb területet foglal el, mint egész Anglia

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …