2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A fehércsíkos meztelencsigák párzása olyan látvány, amire biztosan nem állt készen

Hirdetés

A fehércsíkos meztelencsigák párzása olyan látvány, amire biztosan nem állt készen

Wild Isles címen került tévéképernyőkre David Attenborough a BBC-vel és a Silverback Filmsszel közösen készített sorozata, amely olyat tesz, amit a természettudós vadon élő állatokról szóló dokumentumfilmjei eddig még soha: az Egyesült Királyság élővilágára helyezi a hangsúlyt. 

Persze sokan úgy gondolják, pár galambon és rókán kívül nem sok különleges állat fedezhető fel a szigeteken, az új sorozat azonban mindenkire rácáfol, abban ugyanis olyan állatokat mutatnak be, melyek még véletlenül sem hétköznapiak. Valentin-nap alkalmából a BBC YouTube-csatornájára fel is került egy meglehetősen pikáns jelenet az egyik részből, melyben két fehércsíkos meztelencsiga, latin nevén Limax cinereoniger párzását láthatjuk,

azt pedig már most biztosan állíthatjuk, hogy ilyet semmiképp sem lát mindennap. 

Hirdetés

A sorozatból kivágott jelenetben az egyik csigát követhetjük végig párkeresés közben, amint csábító, különleges kémiai anyaggal kevert nyálkanyomot hagy maga után. Az állatok egymásra találás után kezdetben egymáshoz simulnak – melyben még semmi különös nincs – aztán hirtelen hevesebbre fordulnak a dolgok. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/02/15/fehercsikos-meztelencsiga-parzas-david-attenborough-termeszet-dokumentumfilm/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mi történik az agyban migrénes fejfájás során?

Mi történik az agyban migrénes fejfájás során?

Több mint negyven évnyi kutatás után a tudósok nemrégiben feltárták, hogy mi történik az agyban …