2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A brokkoli a legújabb ufó-detektor

Hirdetés

A brokkoli a legújabb ufó-detektor

Ha eddig nem rajongtunk a brokkoliért, akkor most kezdjük el szeretni, kiderült ugyanis, hogy fő tudományos munkatárs pozícióba lépett elő.

Biológiai folyamat útján majdnem minden sejt képes kilökni magából a káros anyagokat. A brokkoli, az algákhoz hasonlóan metilációs folyamat során gázokká alakítva távolítja el méreganyagait. Ez a fajta biológiai aktivitás leplezheti le az idegeneket, ha más bolygók légkörében is érezhető, mérhető ez a gáz – írja a Space.

HA EXOBOLYGÓK LÉGKÖRÉBEN KIMUTATNÁK ENNEK A TÍPUSÚ GÁZNAK AZ ATOM ÉS MOLEKULACSOPORTJAIT, AKKOR ERŐSEN GYANAKODHATNÁNK, HOGY A BOLYGÓN IDEGEN ÉLET VAN.

Hirdetés

A gáz összetevői a mérhető infravörös tartományba esnek, úgyhogy a James Webb űrteleszkóp Near Infrared Spectograph (NIRSpec) műszere felfoghatná őket és megmutatná, ha egy idegen csillag, bolygó körül ilyen gáz képződne.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2022/11/16/brokkoli-ufo-foldon-kivul-elet-metilacio-james-webb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Középkori temetőt találtak egy magyar bányában

A nagyjából kéthektáros területen a régészek három hónapig végeztek megelőző feltárásokat a bánya bővítése miatt …