2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Zuckerberg a Harvard és a Facebook előtt egy gyorsétterem vezetője is lehetett volna

Hirdetés

Zuckerberg a Harvard és a Facebook előtt egy gyorsétterem vezetője is lehetett volna

A Facebook történetét szinte mindenki ismeri: a programozó Mark Zuckerberg még egyetemistaként, a Harvard Egyetem diákjaként készítette el a portált társaival, és a fejlesztés később óriási siker lett. Ám, mint most kiderült, ez a történet is alakulhatott volna másképp.

A CNN Bussiness közölt ugyanis egy interjút a Facebook-főnök testvérével, Randi Zuckerberggel, aki arról beszélt, hogy édesapjuk annak idején választás elé állította őket: az egyik lehetőség az volt, hogy a család befektet valamelyik gyorsétterembe – például a McDonald’sba –, és a gyerekek ezáltal éttermi vezetők és/vagy tulajdonosok lettek volna. A másik opció az volt, hogy mindketten továbbtanulnak – végül ez lett a befutó. (A családnak összesen három gyermeke van, Randi, Arielle és Mark.)

A CNBC szerint Mark Zuckerberg vagyona ma már több tízmilliárd dollárra rúg, miközben a cégbirodalom folyamatosan gyarapszik. A portál egyébként úgy véli, hogy a programozóból lett milliárdos akkor is viszonylag jól élne, ha annak idején a mekis karriert választotta volna: egy számítás szerint az amerikai franchise üzletek átlagos profitja évi 90 ezer dollárnál kezdődik.

Hirdetés

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20221005_mark_zuckerberg_facebook_meki_mcdonalds_harvard_egyetem_befektetes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

100 méterre is ellát az új robotfűnyíró

Az ECOVACS új robotfűnyírója GOAT G1 névre hallgat, ás TrueMapping lokalizációs rendszert használt, egy 360 …