2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Zavarja, ha hirtelen lezúdul rengeteg eső? Bebizonyosodott, hogy csak magunknak köszönhetjük

Hirdetés

Zavarja, ha hirtelen lezúdul rengeteg eső? Bebizonyosodott, hogy csak magunknak köszönhetjük

A jelentést a Kínai Tudományos Akadémia alá tartozó Hszincsiangi Ökológiai és Földrajzi Intézet kutatócsoportja készítette. A kutatók új módszert javasoltak az extrém csapadékváltozások kimutatására, hogy az emberi tevékenységnek a regionális szélsőséges csapadékeseményekre gyakorolt hatását Kínában mind a múlt, mind a jövő szempontjából értékelni tudják.

Megállapításuk szerint 1961 és 2005 között a szélsőséges csapadékesemények időbeli eloszlása Kínában egyenetlenül növekedett, és kimutatható volt az emberi tevékenység jelentős hatása.

A kutatáshoz használt szimulációk azt jelezték, hogy az emberi tényezők erősödésével a szélsőséges csapadékesemények időbeli eloszlása az országban egyenetlenebb lesz, és Kína északnyugati részén a jövőben nagyobb lehet a heves esőzések kockázata.

Hirdetés

A kínai kutatók tanulmánya a csapadékesemények elemzése és a vízkatasztrófák kezelése szempontjából is segítséget nyújthat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos kérdésekkel is foglalkozó Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220601_emberi_tevekenyseg_szelsoseges_csapadekesemenyek_szama_novekedes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 3 perces kvíz: tippeljen, hogy ebből a 10 dologból hánnyal verték át a múlt héten

3 perces kvíz: tippeljen, hogy ebből a 10 dologból hánnyal verték át a múlt héten

A városi legendák és Facebookon terjedő híresztelések igazságtartamát vizsgáló Urban Legends hoaxkvízének érdekessége, hogy a …