2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Xbox nélkül is lehet majd xboxozni, csak egy kis kütyüt kell bedugni a tévébe

Hirdetés

Xbox nélkül is lehet majd xboxozni, csak egy kis kütyüt kell bedugni a tévébe

Az, hogy Xbox játékokat lehet majd streamelni televízión nem újdonság a Microsoft ígéretei között. Már másfél éve hallhattuk, hogy egy éven belül elérhető lesz, majd ugyanezt ismételték meg 2021 júniusában, Smart TV alkalmazást, illetve Xbox streaming sticket említve. A késések miatt persze nem a redmondiak okolhatók, sokkal inkább a Covid miatt ellátásilánc-problémák, valamint mostanában már az ukrajnai háborúnak is van kapcsolódó negatív hatása.

Most – írja a Venture Beat – újra elhangzott egy ígéret, hogy 12 hónapon belül megjelenik a Microsoft streaming eszköze Xbox felhőalapú játékokhoz. Bár már most is lehet streamelni játékokat a felhőből telefonra és számítógépre (és az App Store-ból és a Google Play áruházból kitiltott Fortnite-tal is lehet játszani a Microsoft és az Xbox Cloud Gaming jóvoltából), a televízió eddig kimaradt az eszközök közül, és ezt a hiányt pótolná a Microsoft.

© Xbox

Hirdetés

A streaming eszköz valószínűleg egy Fire TV stickre emlékeztetne, esetleg egy Google Chromecast szerű korong lenne. A játékok könyvtára mellett a film- és TV-szolgáltatások elérését is elérhetővé tenné az Xbox Game Pass Ultimate segítségével. Viszont még külön eszközre sem lenne szüksége annak, akinek van Samsung okostelevíziója. A Microsoft ugyanis szorosan együttműködik a dél-koreai céggel egy Xbox játék-streamingalkalmazás kifejlesztésén a cég televízióihoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220511_microsoft_streaming_eszkoz_xbox_felhoalapu_jatekokhoz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …