2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Visszaraknak egy régóta hiányolt funkciót az iPhone-okba

Hirdetés

Visszaraknak egy régóta hiányolt funkciót az iPhone-okba

Az iPhone X bemutatója után fontos változás állt be az iOS-verziók megjelenésében: az Apple eltüntette az akkumulátor százalékos töltöttségjelzőjét, mert úgy látták, nincs már elég hely a kijelzőn. Így azóta nem is látni ezt a készülékek felső sarkában. (Kivéve, ha a felhasználó lenyitja a Vezérlőközpontot.)

Azonban az iOS 16 őszi érkezésével ez az apróság is visszakerül a szoftverbe. Ez egyben azt is jelenti, hogy a pontos adatot ezután már a korábbiakhoz hasonlóan lehet majd látni – vagyis anélkül, hogy az iPhone-tulajdonos bármit le-, vagy megnyitna. Sokan persze egyáltalán nem örülnek a változásnak, mert úgy vélik: a százalékos jelzés teljesen felesleges. A mobil töltöttségi állapotát ráadásul enélkül is látni, hiszen az akksi ikonja remekül visszaadja, mennyi energiából lehet még gazdálkodni. Más kérdés, hogy egy nagyobb tábor pedig évek óta könyörög, hogy tegyék vissza.

A The Verge szerint a régi/új funkció az iOS 16 ötös bétaváltozatában vált elérhetővé, így a rendszer tesztelői már most is kipróbálhatják. Az egyetlen eltérés, hogy a százalékos adat most az ikonon belül látszik, nem pedig mellette. Így:

Hirdetés

Ezt a fajta információkijelzést persze nem lesz kötelező használni, így aki nem akarja, maradhat a régi (azaz a mostani) megjelenésnél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220809_apple_iphone_ios_16_frissites_akkumulator_uzemido_szazalekban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

A világ legolcsóbb árama 500-szor kevesebbe kerül, mint a magyar – ezt használja ki egy …