2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Visszaparancsolták a Virgin Atlantic repülőgépét Londonba, mert a másodpilótának nem volt meg a vizsgája

Hirdetés

Visszaparancsolták a Virgin Atlantic repülőgépét Londonba, mert a másodpilótának nem volt meg a vizsgája

Vissza kellett fordulnia a Heathrow repülőtérre a Virgin Atlantic Londonból New Yorkba tartó egyik járatának, mert kiderült, a másodpilóta nem fejezte még be a pilótaképzést. A légitársaság szerint a munkabeosztásban történt tévesztés, és elnézést kért az utasoktól a fennakadásért. Az eset május 2-án hétfőn történt.

A Telegraph szerint a Virgin Atlantic vezetői nem sokkal a felszállás után vették észre, hogy a másodpilóta még nem fejezte be a cég pilótaképző programját, a járat kapitánya pedig nem repülhetett volna olyan másodpilótájával, aki még nem ment át minden vizsgán – vagyis nem volt oktatói státusza.

A Virgin ezután új pilótát keresett a gépre, majd visszaparancsolta a gépet a Heathrow-ra. A járat végül 2 óra 40 perces késéssel jutott el New Yorkba. A légitársaság azt ígéri, felülvizsgálja a belső szabályzatát, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő.

Hirdetés

A kapitány a Virgin Atlantic szerint egyébként nagyon képzett pilóta, aki több ezer órát repült már, és 17 éve dolgozik a légitársaságnál.

A másodpilótája egy elsőtiszt volt, aki 2017-ben került a Virginhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220505_virgin_atlantic_repulogep_london_new_york_masodpilota_pilotakepzes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …