2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Visszaengedné Donald Trumpot a Twitterre Elon Musk

Hirdetés

Visszaengedné Donald Trumpot a Twitterre Elon Musk

Amennyiben megszületik a Twitter megvásárlásával kapcsolatos valamennyi megállapodás, és a platform tulajdonosává válik, Elon Musk megengedné, hogy Donald Trump volt amerikai elnök visszakapja a fiókját. A világ legvagyonosabb embere erről a Financial Times egy most zajló konferencián beszélt.

Musk a BBC szerint úgy fogalmazott, hogy „erkölcsileg helytelen és teljesen hülye” döntés volt kitiltani Trumpot a Twitterről. A közösségi oldal tavaly január 9-én függesztette fel véglegesen az elnök hozzáférését, miután nem ítélte el egyértelműen azt, hogy hívei megostromolták a Capitoliumot, ahol törtek zúztak, illetve a rendfenntartó erőkkel is összecsaptak. A lépést azzal indokolták: félő, hogy Trump további erőszak szít.

Musk a beszámoló szerint arról is beszélt, hogy egyeztetett Jack Dorsey-val, a Twitter alapítójával, és egyetértettek abban, hogy a tartós kitiltást csak rendkívül ritka esetekben érdemes alkalmazni és csak botok által használt vagy kamu felhasználók által létrehozott fiókok ellen. Mint mondta, az illegális, vagy destruktív tartalmú bejegyzéseket törölni kell, illetve láthatatlanná kell tenni, a fiókokat azonban nem szabadna végérvényesen törölni.

Hirdetés

Az üzletember szerint Trump fiókjának letiltása nem hallgattatta el a volt elnököt, hanem csak felerősítette nézeteit a politikai jobboldalon lévő hívei körében.

Dorsey nem sokkal Musk nyilatkozatát követően megerősítette, hogy egyetért vele. „Az általános tiltás általában a mi kudarcunk és nem is működik” – írta a közösségi oldalon.

Trump nemrég a Fox konzervatív televízió hírműsorának nyilatkozva közölte, hogy akkor sem áll szándékában visszatérni a Twitterre, ha Musk megveszi a céget és visszaállítja a fiókját. E helyett saját közösségi hálózatát, a Truth Socialt fogja használni.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220510_donald_trump_twitter_elon_musk#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Csodás látvány: 2500 éves piramist vetíthet lakása közepére a telefonjával

Csodás látvány: 2500 éves piramist vetíthet lakása közepére a telefonjával

Virtuális túrát tehet otthonában, a vonaton vagy bárhol ülve az, aki felkeresi Meroé piramistemetőjét a …