2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Véletlenül fotókat törölgetett az Adobe

Véletlenül fotókat törölgetett az Adobe

Sokaknál végleges adatvesztést okozott a Lightroom.

Jókora botrány tört ki a napokban az Adobe háza táján, a vállalatnak sikerült kiadnia az iPhone-okhoz és iPadekhez tervezett Lightroom képfeldolgozó alkalmazásához egy bugos frissítést. A telepítését követően egyes felhasználók megdöbbenve tapasztalták, hogy eltűntek az appból a saját maguk által készített vagy megvásárolt előbeállítások (presetek), de ami ennél is nagyobb gond: törlődtek a fotóik az eszközeikről.

A kép csak illusztrációForrás: mentatdgt / Pexels

Az Adobe mostanra megerősítette, hogy bizony orbitális hibát sikerült vétenie, a Lightroom törölte a készülékekről az előbeállításokat és a fotókat. A visszaállításukra nincs mód, így ha nem készült biztonsági másolat az információkról és a képekről, akkor búcsút mondhatnak nekik a felhasználók.

A hivatalos tájékoztatás szerint az olyanokat érintette az adattörlési bug, akik nem rendelkeztek Adobe Creative Cloud-előfizetéssel, továbbá nem szinkronizálták a fotóikat és a beállításaikat a felhőtárhelyével.

A panaszosok között van olyan, aki az elmúlt két évben készült 800 fotóját és több száz dollárnyi fizetős előbeállítását veszítette el.

Az Adobe közben kiadott egy frissítést a Lightroomhoz, amiben kijavította a bugot, de semmit sem tud tenni azokért, akiknél már megtörtént a baj.

Az ügy tanulsága, hogy a fontos adatokról rendszeresen biztonsági másolatot kell készíteni, így a váratlan balesetek és egyéb meglepetések csak kényelmetlenséget okozhatnak.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200822-adobe-lightroom-ios-keptorles-adatvesztes-bug.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …