2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Végső visszaszámlálás: azonnal váltson, ha még a Windows régi böngészőjét használja

Hirdetés

Végső visszaszámlálás: azonnal váltson, ha még a Windows régi böngészőjét használja

1995 augusztusában, az MS Plus! for Windows 95 csomag részeként jelent meg a Microsoft Internet Explorer böngésző, a Netscape Navigator konkurenseként. A grafikus webböngésző még jelenleg is a Windows operációs rendszer része. 2013 óta az Internet Explorer 11 verzió él, amelyen már nem is változtatott a Microsoft, csupán kritikus biztonsági frissítéseket és hibajavításokat ad ki hozzá.

Azonban a IE története júniusban véget ér. Hiába is volt úttörő böngésző a maga idejében, a mai weben már elavultnak számít, ráadásul évek óta létezik mellette modernebb utódja, a Microsoft Edge. Az Edge – remek fejlesztéseinek köszönhetően – igen jól teljesít a böngészőpiacon, és bár a Google Chrome uralmát nem veszélyezteti, tartja stabil második helyét.

© itechbrand

Hirdetés

Visszatérve az IE-re: még mindig vannak felhasználók, sőt szervezetek, amelyek használják ezt a rendszert, és nem mindig azért, mert nem szeretnének váltani. Előfordulhat, hogy egy webhely vagy egy belső portál Internet Explorert igényel, vagy a cég olyan ősi technológiára támaszkodik, amelyik csak ezzel a böngészővel kompatibilis – magyarázza a SlashGear. Akár így, akár úgy, egyre közeledik a június 15-i határidő, és a Microsoft most arra kéri a még IE-t használókat, ne várják ki ezt a dátumot, hanem már most készüljenek fel a váltásra, amelyhez ezen az oldalon ad meg minden segítséget.

Nem biztos, hogy a Microsoft Edge minden szempontból tökéletesen kiváltja az Internet Explorert, de a hiányzó funkciókat valószínűleg jó okkal távolították el. Ráadásul az Edge-ben van egy IE mód, amely megkönnyíti az olyan webhelyek tesztelését, amelyek abszolút ettől a böngészőtől függenek.

A Microsoft arra is felszólítja a vállalatokat, hogy tűzzenek ki még a június 15-i dátum előtt saját határidőt az Internet Explorer használatának beszüntetésére. A Windows „Internet Internet Explorer letiltása” házirendjének betartatása segíthet abban, hogy a felhasználók abbahagyják az IE használatát, mivel megakadályozza, hogy az Internet Explorer önálló programként induljon el. Ez azonban nem befolyásolja az Edge IE-módját, így elegendő idő marad az IE-adatok importálására, mielőtt bekövetkezne az elkerülhetetlen vég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220507_internet_explorer_bongeszo_letiltas_hatarido_2022_junius_15#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Divatos lett felvásárolni a játékstúdiókat: a Microsoft januárban jelentette be, hogy megállapodást kötött az Activision …