2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Várni kell a Samsung chipekben az áttörésre

Várni kell a Samsung chipekben az áttörésre

Jövőre még nem kerül Radeon videovezérlő az Exynosokba.

Nagyratörő tervei vannak a mobilokba és táblagépekbe szánt rendszerlapkák piacán a Samsungnak, a processzormagokat tervező ARM, továbbá a Radeon videovezérlőket készítő AMD segítségével teljesítmény és elterjedtség tekintetében is szeretné letaszítani a trónról az Exynos termékeivel a Qualcomm Snapdragon modelleket.

A kép csak illusztráció (Samsung Exynos 880)Forrás: Samsung

Az évek óta megbízható információkat szivárogtató Ice Universe szerint a Samsung jövőre még nem lesz képes kibabrálni a Qualcommal. Az információi szerint a felső kategóriás Exynos 1000 rendszerlapka fogyasztás tekintetében ugyan előrelépéssel kecsegtet, azonban teljesítmény tekintetében várhatóan nem lesz képes komolyan megszorongatni a Snapdragon 875-öt.

A kettes számú értesülés, hogy az első Radeon videovezérlővel szerelt Exynos rendszerlapka a jelenlegi álláspont szerint 2022-ben jelenhet meg fogyasztói piacra kerülő Galaxy mobilban, ám ezzel párhuzamosan a Snapdragon modellek Adreno grafikus vezérlője is nagy frissítést kaphat.

Egyelőre rejtély, hogy mi lesz a Radeon vs. Adreno harc vége, de nincs rá garancia, hogy minden a Samsung szája íze szerint alakul majd.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200828-samsung-exynos-radeon.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …