2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Új nézettel bővül a Google Térkép, lenyűgöző látnivaló lesz

Hirdetés

Új nézettel bővül a Google Térkép, lenyűgöző látnivaló lesz

Több izgalmas bejelentést is tett a Google az idei I/O fejlesztői konferenciáján. Az egyik ilyen, hogy valóban érkezik a cég okosórája, a Pixel Watch, a szoftveres vonalon keresgélve pedig a Google Térkép új funkcióit érdemes megemlíteni. És persze a Google Chrome-ét is.

A vállalat az év végén tesz elérhetővé a Térképben egy újdonságot, amit „immersive view”-ként emlegettek a bejelentéskor. Ez magyarul magával ragadót, lebilincselőt jelent, és ha megnézzük, mit is takar pontosan, akkor láthatjuk, hogy nem véletlenül használta ezt a jelzőt a cég.

A Google az újabb nézettel ötvözi az Utcaképen látottakat és a légi felvételeket, a kettő kombinálásával pedig a felhasználó alaposabban szemügyre veheti azt a várost, ahol épp jár. Kezdetben ez Los Angelest, Londont, New Yorkot, San Franciscót és Tokiót jelenti, de későb további városokkal bővül majd a lista.

Hirdetés

Ha valaki például Londonban szeretne utazni, és a Westminster apátság felett „elrepülve” szeretné látni a Big Bent és a környéket, akkor ezt az új nézettel megteheti.

A nézethez lesz egy csúszka is, amivel azt láthatjuk, hogy a különböző napszakokban és időjárási körülmények között hogyan néz ki a környék, illetve hol vannak a legforgalmasabb helyek. Az utca szintjén megnézhetjük az élő forgalmat, sőt, még az éttermekbe is bepillanthatunk.

A cég közlése szerint az új funkció szinte a világ összes mobilján működni fog majd.

További érdekesség, hogy a környezetbarát útvonalválasztás Európában is elérhetővé válik a Google Térképében, az Élő nézet (Live View) pedig már elérhető a harmadik féltől származó alkalmazások fejlesztői számára.

© Google

Az Élő nézet a kiterjesztett valóságon keresztül, nyilak segítségével mutatja meg, merre kell menni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220512_google_terkep_uj_funkciok_nezet_utcakep#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Divatos lett felvásárolni a játékstúdiókat: a Microsoft januárban jelentette be, hogy megállapodást kötött az Activision …