2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Úgy néz ki, lenullázták az ügyfelek telefonszámláit a hackerek Iránban

Hirdetés

Úgy néz ki, lenullázták az ügyfelek telefonszámláit a hackerek Iránban

Az Anonymous-csoport kedden hirdette meg az Irán-hadműveletet, melynek részeként sok állami kötődésű weboldalt tettek elérhetetlenné a hackerek, illetve sorra sötétítik el a rendőrség térfigyelő kameráit.

Eközben Irán vezetése magát az internetet teszi hol részben, hol teljesen elérhetetlenné állampolgárai számára azért, hogy azok nehezebben tudják szervezni a kormányellenes tiltakozásaikat. Ilyen célból gyakran nyúlnak például az ország legnagyobb mobilszolgáltatója, az MCI hálózatához.

Úgy néz ki, az operátorra a kormánykritikusok is felfigyeltek: a londoni székhelyű Iran International írja a hozzá befutott ügyféljelzések alapján, hogy az MCI rendszerét feltörhették, mivel sok ügyfél telefonszámlája ki van nullázva.

Hirdetés

Szintén friss fejlemény, hogy az iráni vezetés szombaton előbb a Skype-ot, majd a Clash of Clans nevű mobiljátékot vette fel a tiltólistára, ezek adatforgalmát zavarja az ország hálózatain.

A fejleményekért kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220925_irani_tuntetesek_anonymous_opiran_hadmuvelet_mci_first_mobile_telefonszamlak_skype#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

100 méterre is ellát az új robotfűnyíró

Az ECOVACS új robotfűnyírója GOAT G1 névre hallgat, ás TrueMapping lokalizációs rendszert használt, egy 360 …