2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Tudta, hogy ujjlenyomat mögé rejtheti a Chrome-ban megnyitott lapokat? Így csakis ön láthatja őket

Hirdetés

Tudta, hogy ujjlenyomat mögé rejtheti a Chrome-ban megnyitott lapokat? Így csakis ön láthatja őket

A Google egy hasznos újítással még biztonságosabbá tette böngészője, vagyis a Chrome mobilos változatát – derül ki az Android Authority híréből. A lap egy, az ujjlenyomathoz kapcsolódó frissítésről ír, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó a biometrikus azonosítója mögé rejtse a privát böngészés során megnyitott lapokat. Ezekhez így pedig csakis ő tud majd hozzáférni. Az újítás ahhoz hasonló, mint amit a Drive-nál vezetett be korábban a cég: a felhasználók minden feltöltött fájl megtekintését az ujjlenyomat vagy az arc megadásához köthetik. (Ez a védelmi funkció két éve lett a szolgáltatás része.)

A Chrome-ban már bárki számára kipróbálható megoldáshoz csupán egy androidos telefonra van szükség. Az sem baj, ha a készülék nem rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, mert ilyen helyzetben a rendszer automatikusan egy PIN-kódot kér a tartalom feloldásához. (Természetesen célszerű olyan kódot választani, ami nem azonos a mobil SIM-kártyájához tartozó PIN-nel.)

A fejlesztés használatához írjuk be a következő parancsot a mobil böngészőjének címsorába:

Hirdetés

chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android

Ha ezzel megvagyunk, a készülék, illetve a böngésző magától zárolni fogja az összes olyan lapot, amit legközelebb inkognitó módon nyitunk meg, ha kilépünk a szoftverből. Ha pedig ismét elindítjuk, a privát böngészési részen csak egy szürke képernyőt fogunk látni, alatta pedig egy utasítást: ahhoz, hogy a böngésző feloldja a zárolt tartalmat, meg kell adjuk az ahhoz társított ujjlenyomatot vagy PIN-t.

A funkció még nem terjedt el széles körben, ami azt is jelenti, hogy a fent vázolt engedélyezéssel lehet csak használni.

Ha máskor is tudni szeretne a Chrome új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220921_google_chrome_bongeszes_lapok_ujjlenyomat_zarolas_feloldas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Zuckerberg a Harvard és a Facebook előtt egy gyorsétterem vezetője is lehetett volna

Zuckerberg a Harvard és a Facebook előtt egy gyorsétterem vezetője is lehetett volna

A Facebook történetét szinte mindenki ismeri: a programozó Mark Zuckerberg még egyetemistaként, a Harvard Egyetem …