2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Tudott egy gyorsabb útvonalat a Google Térkép, 48 óra múlva mentették ki az erdőből a családot

Hirdetés

Tudott egy gyorsabb útvonalat a Google Térkép, 48 óra múlva mentették ki az erdőből a családot

Sokat tud könnyíteni az ember életén a Google Térkép, legalábbis, ha a navigációról van szó. Időről időre azonban kiderül, hogy nem árt vigyázni a szolgáltatással. Ezt nemrég a bőrén is megtapasztalta egy négytagú család.

A 27 éves Darian Aspinall a két- és a négyéves gyermekével, valamint az 50 éves édesanyjával utazott az ausztráliai Queenslandből Adelaide-be. A helyi lapok beszámolója szerint a kocsijuk vasárnap délután indult el a Noccundra Hoteltől, ám röviddel ezután a család elérhetetlenné vált. Emiatt a helyi hatóságok nagy erőkkel kezdték el keresni őket – írja az Autoevolution.

Kiderült, a Google Térkép miatt került bajba a négytagú család. A navigációs szolgáltatás ugyanis leterelte őket az autópályáról egy földútra, ahol azonban a négykerék-meghajtású városi terepjáró már nem tudott boldogulni. A család ezután úgy döntött, hogy gyalog indul el segítséget kérni, ám, miután órák múlva sem értek célt, inkább visszafordultak, hogy az autóban várják meg a segítséget.

Hirdetés

Egyre több esetet regisztrálnak, amikor veszélybe sodorja a túrázókat az okostelefonjuk

A szakemberek szerint előfordulhat, hogy az olyan navigációs szolgáltatások, mint például a Google Maps olyan útvonalra vezeti a kirándulókat, ami a tapasztalt túrázóknak és hegymászóknak is feladja a leckét.

A családra 48 órával később talált rá a helikopter, ekkor már elfogyott az élelmük és a vizük is. A mentőakció végül sikeres volt, a rendőrség pedig közölte, a Google Térkép miatt kerültek bajba. Hogy ez mennyire van így, az persze más kérdés. Az algoritmus általában a leggyorsabb útvonalat javasolja, ám azt a program nem tudhatja, hogy a sofőr milyen autóval indul útnak, és az alkalmas-e egy adott terepre. Emiatt viszont érdemes akkor is a biztonságosabb úthoz ragaszkodni, ha azon esetleg tovább tart az utazás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220812_google_terkep_navigacio_gps#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

A világ legolcsóbb árama 500-szor kevesebbe kerül, mint a magyar – ezt használja ki egy …