2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Tovább csúszhat az Apple autója, fontos embert veszített a cég

Hirdetés

Tovább csúszhat az Apple autója, fontos embert veszített a cég

Elveszítette autós projektjének első emberét az Apple – írta meg a The Verge a hivatalos bejelentésre hivatkozva. Az almás cég ezen munkálatait eddig Doug Field vezette, de a szakértőt időközben leigazolta a Ford; már a szerződéskötés is megtörtént. Field a vállalat beágyazott rendszereivel kapcsolatos munkáért felel majd.

Doug Field
© Ford

Az Apple szűkszavú közleményben kommentálta a változást, ami minden bizonnyal tovább hátráltatja a cég autonóm járművekkel kapcsolatos munkáját. Ezek a Bloomberg korábbi híre szerint 2014 óta folynak, de a projekt terén bekövetezett változások miatt azok még mindig korai stádiumban vannak.

Hirdetés

A The Verge megemlíti, hogy Field az Apple különleges projektjeinek alelnöke is volt, és ezen belül dolgozott a cég első elektromos autóján. A koncepció Project Titan néven fut, legalábbis így hivatkoznak rá a cég alkalmazottai. A szakember ezt megelőzően a gyártó Mac számítógépeinek hardveres fejlesztéseiben is részt vett, majd 2013-ban a Teslához ment, hogy mérnöki feladatokat lásson el. Onnan viszont 2018-ban visszatért az Apple-höz.

Azt még nem tudni, hogy Field helyét ki veszi át az iPhone-gyártónál, habár júniusban az Apple szerződtette a BMW korábbi vezetőjét, Ulrich Kranzot, aki az i3 EV és az i8 hibrid sportkocsikon is dolgozott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20210908_apple_auto_ford_doug_field#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Se turbó, se kuplung: mennyivel kevesebb alkatrésszel mennek nagyot az elektromos autók?

Se turbó, se kuplung: mennyivel kevesebb alkatrésszel mennek nagyot az elektromos autók?

Mostanság szinte még a csapból is az Európai Unióban a közelmúltban bevezetett CO2-kvóta folyik, melynek …