2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Titkosan netezős funkció jön a Windows böngészőjébe

Hirdetés

Titkosan netezős funkció jön a Windows böngészőjébe

A VPN (Virtual Private Network, azaz virtuális magánhálózat) tulajdonképpen titkosított kapcsolatot alakít ki a felhasználó gépe és az internet között. A használatával titkosítani lehet a tartózkodási helyet, többé nem lehet követni a netes interakciókat, láthatatlan módon lehet böngészni, torrentezni, sőt számos lokációfüggő blokkolás is könnyen feloldható, így egy adott országban elérhetetlen tartalmakhoz is egyszerűen hozzá lehet férni.

Ezek után mindenképpen izgalmasan hangzik a hír, hogy hamarosan a Microsoft Edge-ben is elérhetővé válik az ingyenes VPN szolgáltatás, ugyanis a Microsoft új biztonsági és adatvédelmi réteget ad a böngészőjéhez. Egyébként nem ez az első eset, hogy böngészőben jelenik meg ilyen, az Operának is van ingyenes VPN szolgáltatása (bár az messze nem mondható tökéletesnek), a Mozilla pedig 2020-ban indított fizetős VPN-szolgáltatást.

A redmondi óriásvállalat Microsoft Edge Secure Networknek nevezte el a Cloudfare-rel együttműködésben kínált szolgáltatást. Az XDA Developers értesülése szerint a Microsoft Edge Secure Network várhatóan a Cloudflare 1.1.1.1-es szolgáltatásához hasonló módon fog működni. Ha engedélyezve van, titkosítja az összes adatot, és virtuális IP-cím használatával titkosítja a tartózkodási helyet. A Cloudflare csak diagnosztikai és támogatási adatokat gyűjt a szolgáltatásból, és ezeket az adatokat 25 óránként törli.

Hirdetés

© Microsoft

A virtuális magánhálózat használatának azonban vannak feltételei, amelyről a Microsoft így ír: „A Microsoft Edge Secure Network eléréséhez Microsoft-fiókra van szükség, amely megőrzi a havonta felhasznált Microsoft Edge Secure Network adatok mennyiségének nyomon követését. Ez az adatmegőrzés azért szükséges, hogy 1 GB ingyenes szolgáltatást biztosítson, és jelezni tudja, ha valaki elérte az adatkorlátot”. Az egyelőre még nem világos, hogy kínál-e majd módot a Microsoft e korlát növelésére egy előfizetéssel, vagy esetleg egy OneDrive vagy egy Microsoft 365 előfizetés része lesz-e. Azt sem tudni még, mikor jelenik meg a böngészőben az újdonság.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220504_microsoft_edge_beepitett_vpn_funkcio#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …