2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Tiktokozik? Részesedést kapnak az alkotók a hirdetésekből, de nem mindenki

Hirdetés

Tiktokozik? Részesedést kapnak az alkotók a hirdetésekből, de nem mindenki

A TikTokon eddig nem volt lehetőség arra, hogy a felhasználók pénzt keressenek a videóik mellett futó hirdetésekből, ez azonban változik. A cég bejelentette, hogy a jövőben – a YouTube-hoz hasonló módon – részesedést kínál majd a hirdetési bevételekből.

Az új program a TikTok Pulse nevet kapta, és lehetővé teszi, hogy a hirdetéseket kifejezetten a platformon lévő összes videó legjobb 4 százaléka mellett jelenítse meg a rendszer. Ha egy felhasználó legalább 100 ezer követővel rendelkezik, akkor jó eséllyel az ő videói is benne lesznek a top 4 százalékban.

140 millió lájknál jár, ezt a TikTok új sztárja maga sem gondolta volna

Felkapta a TikTok népe egy autista fiú testvérének videóját, és ez oda vezetett, hogy a videó készítője immár küldetésének tekinti az autizmussal kapcsolatos sztereotípiák ledöntését.

Hirdetés

A TikTok Pulse segítségével a hirdetési bevétel 50 százalékát kapják meg az alkotók. Ez valamelyest elmarad a YouTube által kínált 55 százaléktól. Kezdésként az Egyesült Államokban indul a program júniusban, ősszel pedig más piacokon is bevezeti a vállalat.

Eddig a TikTok egy erre szolgáló alapból fizetett a tartalomgyártóknak a kontentért, a mostani megoldással azonban jóval több tartalomgyártó számára lesz elérhető az ilyesfajta bevételszerzés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220505_tiktok_hirdetesi_bevetel_penz_tiktok_pulse#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Néhány nappal ezelőtt kelt szárnyra az a bejegyzés, amit az Apple-ügyekben általában pontos információval bíró …