2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Találtak egy új anyagot a Holdon, rögtön három Hold-küldetést is betervezett Kína

Hirdetés

Találtak egy új anyagot a Holdon, rögtön három Hold-küldetést is betervezett Kína

Az Egyesült Államok mellett Kína is szeretne visszatérni a Holdra, de nem csak azért, hogy állandó emberes jelenlétet alakítson ki: kínai tudósok nemrég egy érdekes új ásványt mutattak ki az égitesten gyűjtött mintákban. Ez az ásvány, a Changesite-(Y) egy értékes energiaforrásnak tűnik – írta erről az Übergizmo.

A begyűjtött minták a szakértői elemzések alapján nagyon régiek, akár egymilliárd évesek is lehetnek. Korábban az Egyesült Államok is gyűjtött be hasonlóan idős kőzetmintákat, de azok valamivel később jöhettek létre.

Az újfajta ásvány a beszámolók szerint hélium 3-at tartalmaz; ez a nukleáris fúziós energia szempontjából fontos, mivel a hélium 3 ideális „üzemanyag” lehet a magfúzióhoz. Egyes számítások alapján egy űrhajónyi hélium 3-mal egy évre elegendő energiát lehetne biztosítani egy teljes ország számára – feltéve, hogy a hasznosítására kitalált módszerek elég biztonságosak.

Hirdetés

Kína közben mindenesetre már el is tervezett három missziót, amik mind ugyanazt célozzák: a különleges ásvány felkutatását. Azt azonban még nem tudni, hogy az utazásokra pontosan mikor kerülne sor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220920_urkutatas_kina_asvany_hold_misszio#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Amikor az Apple kiadta az iPadOS 16-ot, az új rendszer egyik legérdekesebb frissítése a Stage Manager …