2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Sokkolhatja a vásárlókat a következő iPhone ára

Hirdetés

Sokkolhatja a vásárlókat a következő iPhone ára

Az Apple telefonjai sosem voltak olcsók, viszont az tény, hogy a borsos árért cserébe egy jól használható, megbízható eszközt kapott a vásárló. Így tehát ki-ki megfontolás tárgyává teheti, mennyit ér meg neki egy iPhone. Hiába vannak androidos vetélytársak a piacon (és nem is rosszak ezek), az Apple nem enged árképzéséből (leszámítva az iPhone SE modelleket), így már senkit nem ér meglepetésként egy-egy új iPhone ára (legfeljebb az, ami az elmúlt években történt, azaz hogy nem volt áremelés).

Úgy tűnik, idén változik a helyzet, és sajnos nem pozitív irányba. Az egyik tekintélyes elemző, Chris Caso szerint, az Apple kénytelen lesz megemelni külföldön az iPhone 14-ek árait, méghozzá a helyi pénznemben, a dollár erősödése miatt – ilyenre több generáció óta nem volt példa. Ezzel ugyanis meg tudja akadályozni, hogy az átváltás után kevesebb pénz üsse a markát.

Szóval nem elég az, hogy dollárban kifejezve az iPhone-árak jóval magasabbak a legtöbb országban, mint az Egyesült Államokban (többek között az importvámok és a helyi adók miatt), az amerikai dollár erősödésével az Apple „egyensúlyba hozza” az árfolyamokat, ami sajnos magasabb árakhoz vezet majd az Egyesült Államokon kívül, még ha az iPhone 14 amerikai ára nem is változik.

Hirdetés

Mindez különösen rossz hír lehet a magyar vásárlóknak. Magyarország hosszú évek óta listavezető: a világon nálunk a legdrágább az iPhone. Erre jön rá az, hogy az általános gyengüléshez képest is rosszabbul szerepelt az elmúlt időkben. Ez utóbbi persze szeptemberig még változhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220508_apple_iphone_14_ara_dragulas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …