2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Simán lehet akkora őrület ez az új játék, mint a Wordle volt

Hirdetés

Simán lehet akkora őrület ez az új játék, mint a Wordle volt

2021 végén jelent meg, és szokatlanul rövid idő alatt tett szert óriási népszerűségre a Wordle nevű böngészős szójáték (amelynek még magyar változata is született). A korábban Dall-E Mini, most már Craiyon névre hallgató szoftver pedig a mesterséges intelligenciát veti be, hogy az a leírásunknak megfelelően készítsen különféle rajzokat. E kettő egyfajta kombinációja egy új játék, a Wordalle, amely akár hasonló sikert is elérhet, mint a „szülei”.

Az ingyenes, angol nyelvű online játékban rajzokat látunk, és azt a parancsot kell kitalálni, amely alapján ezek a rajzok készültek. A több szóból álló parancs betűi számára egy hasonló tábla jelenik meg, mint a Wordle-ben, itt kell megadnunk először, hogy mire gondolunk. Ezután kapjuk az értékelést. Különböző színkódok vannak: a zöld találatot jelent, a sárgás szín azt mutatja, hogy a betű szerepel a megfejtésben, csak mi rossz helyre tettük, a szürke szín pedig azt jelzi, azt a betűt el kell felejtenünk, mert nem szerepel a megfejtésben.

© Wordalle

Hirdetés

Csak megadott számú próbálkozásunk lehet, és ha ez alatt nem sikerül kitalálni a parancsot, akkor megjelenik a helyes válasz, és mi újabb feladattal próbálkozhatunk, Ha viszont sikerrel járunk, akkor elmenthetünk egy képernyőképet, amely megmutatja a kísérletek számát és a játék során elért eredményeket.

Innentől már csak az a kérdés, mennyire fog elterjedni ez a játék, és hogy lesz-e magyar változata.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220915_wordalle_online_parancskitalalos_jatek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 „A MÁV vonatai az elmúlt 24 órában összesen 13 758 percet késtek”

„A MÁV vonatai az elmúlt 24 órában összesen 13 758 percet késtek”

A MÁV által üzemeltetett vonatoknál elég gyakori a késés. Ennek mértéke ugyanakkor változó, és napi …